Dubbelinterview Bettine Vriesekoop en Frénk van der Linden

Bettine Vriesekoop en Frénk van der Linden kwamen, op uitnodiging van boekhandel Wagner, naar Sassenheim en hebben elkaar in de boekhandel geïnterviewd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteurs:

Bettine Vriesekoop Bettine Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 succesvolle boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde en werkte Vriesekoop in China als correspondente voor NRC Handelsblad. ‘Dankzij een grondige research en haar grote voorstellingsvermogen heeft Vriesekoop de markantste China-auteur van de twintigste eeuw uit de vergetelheid gehaald.’ – Ruben Terlou

Frénk van der Linden (Hillegom, 14 oktober 1957) is een Nederlandse journalist die werkt(e) voor onder meer de De Tijd, Nieuwe Revu, NPS-radio en het NRC Handelsblad.
Van der Linden groeide op in Hillegom als zoon van vrachtwagenchauffeur Jan van der Linden en volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht (1977-1980). Hij heeft vanaf 1980 honderden mensen uit onder meer de wereld van politiek, sport en media geïnterviewd voor krant, televisie en radio.

Over de boeken:

Het China-gevoel van Pearl S. Buck Twee westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig. Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren. In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

En altijd maar verlangen is een verzameling scènes uit een onmogelijk huwelijk, even innig als indringend beschreven in brieven van een zoon aan zijn overleden vader en moeder. Na een bittere scheiding wisselden zij veertig jaar lang geen woord meer met elkaar. Onderhuids leefde het verlangen voort, tot de dood aan toe.

Frénk van der Linden schetst hoe een bewogen verleden blijft bewegen, en hoe we tot onze laatste zucht in gesprek blijven met onze ouders – of we het willen of niet. Journalist Frénk van der Linden verloor in de afgelopen jaren zowel zijn moeder als zijn vader. Zijn ouders wisselden veertig jaar lang geen woord met elkaar, maar konden zich kort voor het overlijden van Frénks moeder toch met elkaar verzoenen.

We hebben nog een aantal boeken extra laten signeren. Zolang de voorraad strekt.

Boek 'Het China-gevoel van Pearl S. Buck'  nu kopen

Boek 'En altijd maar verlangen' nu kopen